Sunday, April 15, 2007

Ett litet möte - Bröderna Broke

Bröderna Broke

Bröderna Broke (Sten och Sten) är två stenjättar som delar en smutsig håla, en bit upp i bergen, med havsutsikt över en bukt. Längst inne i bukten ligger hamnen.

Varje gång de ser ett skepp, så tävlar de om vem som lyckas pricka skeppet först, genom att turas om att kasta stenblock (som en katapult). Om Sten träffar skeppet, så får Sten gå ut och hämta hem maten (besättningen), men om Sten träffar, så blir det Sten som får gå ut i vattnet.

För hundra år sedan älskade Sten och Sten samma jätte-kvinna. Detta ledde till ett surt och svartsjukt bevakande av varandra, så att ingen av bröderna slutligen fick henne. Detta har gjort bröderna bittra. Mycket bittra.

Problemet är att bröderna Brokes håla vetter mot den enda rimliga infarten till bukten. Sjöfarare behöver alltså titt som tätt segla in inom skotthåll för bröderna Brokes nöje.

Sten Broke (Pansarklass +10, Livstärningar 9+3, 60 lp, Attackbonus +8, Vapen 1 storklubba (3t6), eller kastat stenblock (3t10, 100-200-300 meter, tvåhands, 1 kast varannan runda), Fart 36 meter).

I brödernas håla finns en liten säck med guld (300 gp), ett par tunnor saltat kött (gammal båtbesättning, men det behöver man ju inte tala om för spelarna, förrän de ätit), en tunna surt mjöd, samt fyra pälsklädnader (100 gp styck), tre reservklubbor.

No comments: